رایزن فرهنگی ایران در اتریش می‌گوید بر اساس تجربه‌ای که از حضور در اتریش و ارتباط با جامعه این کشور به دست آورده‌ایم، به‌طور کلی مشکل چندانی برای صادرات محصولات فرهنگی ایران به اتریش وجود ندارد. اما همچنان چالش‌هایی در این زمینه وجود دارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی،اتریش کشوری کوچک اما سرسبز در قلب اروپاست که به‌واسطه کوه‌های آلپ، دریاچه‌های زیبا، و رودخانه دانوب شناخته می‌شود. این کشور، با مساحت تقریبی 84 هزار کیلومتر مربع، از هشت کشور اروپایی مرز مشترک دارد.

اتریش کشوری با تاریخچه‌ای عمیق از تنوع مذهبی است. مسیحیت کاتولیک، مذهب غالب این کشور به‌شمار می‌رود، اما جمعیت مسلمانان، پروتستان‌ها و سایر گروه‌های مذهبی نیز در حال افزایش است. آزادی مذهبی و همزیستی مسالمت‌آمیز اقوام مختلف از ویژگی‌های فرهنگی اتریش است که تأثیرپذیری از دوران امپراتوری هابسبورگ را نشان می‌دهد. از نظر فرهنگی، اتریش به‌واسطه هنر، موسیقی و معماری خود شناخته می‌شود. میراث موسیقیدانانی چون موتسارت و بِتهوون، نقش مهمی در هویت فرهنگی این کشور ایفا می‌کند. همچنین، تأثیرات فرهنگی آلمان و ایتالیا، به‌ویژه در معماری و آشپزی، در فرهنگ مردم اتریش مشهود است.

اتریش و ایران در برخی حوزه‌ها از جمله علاقه به موسیقی و هنر، ارزش نهادن به سنت‌ها و خانواده، و احترام به میراث تاریخی و فرهنگی اشتراکاتی دارند. همچنین، تاریخچه طولانی روابط دیپلماتیک بین دو کشور و تبادل فرهنگی، به تقویت این پیوند کمک کرده است. هر دو ملت در تعاملات خود ترکیبی از مدرنیته و سنت را به نمایش می‌گذارند که نشان‌دهنده غنای فرهنگی آنهاست

 در گفت‌وگویی با رضا غلامی، رایزن فرهنگی ایران در اتریش و استاد فلسفه سیاسی، به بررسی وضعیت فرهنگی این کشور پرداخت و درباره برنامه‌های رایزنی فرهنگی ایران در اتریش گفت‌وگو کرد. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

* برپایی رویدادهای فرهنگی و همچنین حضور پررنگ‌ در رویدادهای خارجی چه نقشی در توسعه روابط ایران با کشورهای اروپایی از جمله اتریش ایفا می‌کند؟

برپایی رویدادهای فرهنگی و حضور در رویدادهای خارجی یکی از ابزارهای مهم دیپلماسی فرهنگی است که می‌تواند نقش مؤثری در تقویت روابط ایران با کشورهای اروپایی، از جمله اتریش داشته باشد.  یکی از این نقشها، شناخت متقابل و بهبود تصویر فرهنگی از همدیگر است. رویدادهای فرهنگی مانند نمایشگاه‌های هنری، موسیقی، سینما، و ادبیات و برنامه‌های علمی و‌دانشگاهی، فرصتی برای معرفی فرهنگ غنی و تمدن تاریخی ایران به مخاطبان اروپایی فراهم می‌کنند.

اتریش، به‌عنوان یکی از کشورهای فرهنگی اروپا، اهمیت زیادی به هنر، موسیقی، ادبیات و دانش می‌دهد و این زمینه می‌تواند بستری مناسب برای تبادلات فرهنگی باشد. از سوی دیگر، برگزاری چنین رویدادهایی کمک می‌کند تا تصویر ایران در میان مردم و سیاستمداران اروپایی به‌عنوان کشوری با فرهنگ پویا و متنوع بازسازی شود. علاوه بر این، حضور در رویدادهای بین‌المللی و برپایی نمایشگاه‌ها موجب می‌شود تا ایران در کنار روابط رسمی دیپلماتیک، به‌طور مستقیم با مردم و نخبگان اروپایی ارتباط برقرار کند. این رویکرد می‌تواند به کاهش سوءتفاهم‌ها و بهبود درک متقابل کمک کند و روابط غیررسی بین جوامع دو کشور را تقویت کند.

 

منبع:

 

https://socialbraintech.com/story1648120/bc-game

https://mysocialname.com/story1685298/bc-game

https://mediasocially.com/story1639683/bc-game