"طرح برداشت درختان شکسته"؛ به ضرر هیرکانی به سود قاچاقچیان
برداشت درختان شکسته" به هیچ عنوان پشتوانه علمی ندارد و از جنبه اکولوژیکی و اقتصادی نیز مورد بررسی قرار نگرفته است و تنها معبری را برای ورود به زمینهای جنگلی و قاچاق و بهره برداری فراهم میکند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ، طرح برداشت درختان شکسته و افتاده در جنگلهای ایران از جمله سیاستهایی است که بیش از یک دهه پیش با هدف استفاده از منابع طبیعی تجدیدپذیر، بهویژه چوب، و کاهش خطر آتشسوزی یا ایجاد فرصتهای اقتصادی در مناطق جنگلی اجرا شده است. در این طرح، درختان شکسته، خشکشده یا افتاده که دیگر به طور مستقیم در اکوسیستم زنده جنگل نقش ندارند، جمعآوری و برای مصارف صنعتی یا تجاری استفاده میشوند.
این طرح در دهههای گذشته نیز در برخی کشورها اجرا شده است، اما در ایران با توجه به شرایط خاص اکولوژیکی، وضعیت بحرانی جنگلها و محدودیت منابع جنگلی، اجرای آن همواره با چالشهای زیادی مواجه بوده است.
به تازگی نیز پس از یک دهه ممنوعیت قانونی برداشت درختان شکسته و افتاده جنگلهای هیرکانی، وزارت جهاد کشاورزی در دولت چهاردهم قرار است این طرح را بار دیگر اجرا کند؛ تصمیمی که با مخالفت همه کارشناسان محیط زیست همراه شده و به تازگی نیز 114 استاد دانشگاه در رشتههای مرتبط با محیط زیست و منابع طبیعی با امضای نامهای خطاب به رییس جمهور، مخالفت خود را با این طرح مطرح کردهاند.
بیشتر بخوانید
مخالفت با طرح برداشت درختان شکسته و افتاده و درخواست بررسیهای کارشناسانه در این خصوص موضوع صحبتهای شینا انصاری رییس سازمان حفاظت محیط زیست و غلامرضا نوری؛ وزیر جهاد کشاورزی نیز بوده است.
منبع:
https://bookmarkedblog.com/story16809424/1xyek
https://lingeriebookmark.com/story5983363/1xyek
https://bookmarkspy.com/story17588063/1xyek